luni, 4 noiembrie 2013
Ficatei cu lapte si caramel
Ciudat, nu? Ei bine, mi-a sunat indeajuns de ciudat incat am incercat sa vad ce iese. Este o adaptare a unei reteta citita intr-o revista Practic in bucatarie.
Mancarea a fost foarte buna si a disparut imediat din farfurii.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand cu croaziera. Daca o serviti cu salata, cum am facut si eu de altfel, atunci este pentru zilele PL.
Ingrediente:
- 500 g ficatei, spalati bine si scursi de apa
- 2 linguri indulcitor pudra (eu am folosit Clio)
- 250 ml lapte 1.5% grasime
- 1 lingura amidon de porumb
- fulgi de ardei iute
- sare si piper macinat
Intr-o craticioara am pus indulcitorul pudra si 2 linguri de apa, la foc mic. Am amestecat mereu, pana s-a caramelizat. Atentie! Se caramelizeaza foarte repede, deci nu plecati de langa craticioara!
Peste caramel am adaugat ficateii si am amestecat usor.
Se gatesc asa vreo 5 minute, avand grija sa ii intoarcem pe toate partile.
Am adaugat laptele si condimente, apoi am lasat mancarica sa fiarba la foc mic, pana cand zeama a devenit translucida.
Am desfacut amidonul in putina apa rece si l-am turnat peste mancare. Cand sosul s-a ingrosat, am oprit focul.
Am servit mancarea fierbinte, alaturi de salata de varza cruda (varza, sare, otet).
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Nu, nu am uitat de imbratisarea virtuala din luna septembrie! Cu ceva vreme in urma am descoperit din intamplare un blog culinar minuna...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
-
Scrumbia este de departe cel mai bun peste mancat de mine vreodata. Ori de cate ori fac rost de scrumbie, imi place s-o pregatesc in doua f...
-
Reteta de fata este rezultatul unei povesti ce a durat mai bine de un an. Mi-am dorit foarte mult sa detin si eu o matrita de fonta pentr...