sâmbătă, 2 februarie 2013
Ciorba de oase de porc
Spuneam in postarea trecuta ca am pregatit ostropel de pui dupa cartea mea de bucate cea veche. Ei bine, intamplarea a facut ca si ciorba de a doua zi sa o pregatesc indrumata de aceeasi carte (reteta 113).
Ciorba asta taraneasca a iesit foarte buna, acrisoara si satioasa. A placut mesenilor si s-a dovedit a fi o alegere inspirata.
Ingrediente:
- coaste de porc, cu carne
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 telina mica
- 300g legume congelate (varza de bruxelles, mazare, fasole pastai verde)
- 50g orez
- 1l zeama de varza
- leustean sau telina frunze
- sare
Oasele le-am spalat si le-am pus la fiert in apa rece. Am pastrat focul mic si am adunat spuma ori de cate ori a fost nevoie.
O parte din legume le-am avut la congelator. Legumele proaspete le-am taiat marunt.
Cand ciorba nu a mai format spuma deasupra, am adaugat toate legumele si orezul spalat.
Focul l-am pastrat in continuare mic si am lasat ciorba sa fiarba pana cand legumele si orezul au fost gata.
Zeama de varza am fiert-o separat, in alta olicica, iar cand a inceput sa clocoteasca am turnat-o peste ciorba.
Am potrivit gustul de sare, am adaugat verdeata si am oprit focul.
Ciorba am servit-o fierbinte, cu ardei iute murat cu zahar si otet.
Pe vremea asta gri si umeda, ciorba asta face minuni!
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
In magazine exista o mare varietate de abtibilduri cu ajutorul carora putem decora ouale pentru Paste. In majoritatea anilor trecuti as...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Nu, nu am uitat de imbratisarea virtuala din luna septembrie! Cu ceva vreme in urma am descoperit din intamplare un blog culinar minuna...
-
Porcusorii in aluat sau carnaciorii inveliti in aluat, cu unt si usturoi, alaturi de ceva sosuri diverse constituie o gustare perfecta ...
-
Anul trecut am implicat-o si pe junioara in pregatirile pentru Paste si am rugat-o sa ma ajute sa decoram ouale. Cred ca nu este greu de ...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...