marți, 8 februarie 2011

Ciorba de pleurotus cu ciolan afumat


Zama buna si bogata, alungatoare de frig si plictiseala, ciorba asta e perfecta atat la pranz cat si la cina. Ingredientele putine si modul simplist de executie ar trebui sa te indemne sa o faci in viitorul apropiat. Si pentru ca lingurarii ne anunta ca e timpul sa mai lasam palavrageala si sa trecem la fapte, iaca si ingredientele pentru o oala de 6 litri:
- 1kg ciuperci pleurotus
- 1 morcov mare
- 1 ciolan afumat
- 6 linguri ulei
- 4 oua
- 2 cani de lapte
- piper macinat
- sare

Spala bine ciolanul si curata-l de par, daca este nevoie, chiar parleste-l si apoi iar spala-l. Pune-l la fiert in apa rece, la foc potrivit si aduna spuma ori de cate ori este nevoie. Lasa ciolanul la fiert pana ce carnea se desprinde de pe oase. 
Intre timp, taie ciupercile in felii.
Morcovul spala-l bine si da-l pe razuitoarea cu ochiuri mici. Trebuie sa fie tocat fin.
Dupa ce carnea e fiarta bine (la mine a durat vreo doua ore), scoate ciolanul pe un fund de lemn sau pe o tava rezistenta la caldura. Adauga in zeama din oala ciupercile si lasa-le sa fiarba molcom vreo 15-20 minute.
Intr-o tigaie caleste in ulei morcovul tocat fin, avand grija sa nu se arda, pana ce se inmoaie. Cand e gata, toarna totul peste ciuperci. Asezoneaza cu sare si piper macinat.
Curata carnea de pe oase, tai-o bucati potrivite si pune-o inapoi in oala. Mai lasa sa fiarba 5 minute, apoi opreste focul.
Intr-un bol bate bine cu un tel ouale, apoi adauga si laptele. Peste compozitia asta toarna in fir subtire zeama fierbinte din oala, pana ce ajunge la temperatura ciorbei. Toarna apoi totul inapoi in oala.
Gata!
Simplu, nu?
Este foarte buna fierbinte, mai ales cu un ardei piscacios.
Pofta buna!





Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana