luni, 27 septembrie 2010
Friptura de dovlecei umpluti cu ou
O reteta care la prima vedere poate parea un pic ciudata :) Va asigur insa ca rezultatul este neasteptat de bun, iar gustul minunat va vor determina sa repetati destul de des reteta asta :) Dar sa lasam vorbaria si sa trecem la treaba.
Pentru 4 portii avem nevoie de:
- 2 cutii de cubulete de rosii in bulion
- 1 ceapa mare sau doua mai micute
- 2 dovlecei
- 4 oua
- 2 linguri ulei de masline
- condimente pentru friptura (sare, piper macinat, boia dulce, usturoi granule)
Spalam dovleceii si ii taiem pe lung. Nu ii curatam de coaja! Ii scobim cu o lingurita si miezul il colectam intr-un castronel. Ceapa o curatam si o taiem bucati mai marisoare.
Incingem cuptorul.
Intr-o tava mai inalta punem uleiul, cubuletele de rosii in bulion, ceapa taiata si miezul de la dovlecei. Condimentam bine, apoi asezam jumatatile scobite de dovlecei, avand grija sa le infigem un pic in restul ingredientelor, pentru stabilitate. In causul fiecarui dovlecel presaram cate un praf de sare, apoi spergem cate un ou. Turnam un pic de apa in tava, insa nu multa, doar cat sa aiba dovleceii in ce sa fiarba.
Potrivim focul de la cuptor sa fie mic spre mijlociu, asezam tava pe raftul de la jumatatea cuptorului si lasam la caldura aproximativ o ora. Este gata cand ouale s-au copt iar componentele sosului sunt fierte.
Se serveste fierbinte si cu pofta :)
Pofta buna!
PS Si ca sa dovedesc ca mancarea a fost buna, iata si reluarea, prestata la cererea publicului :)
Acest preparat poate fi consumat si in dieta Dukan, in zilele de PL :)
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
De foarte multa vreme imi bantuia gandurile prajitura asta! O facea mamaita mea cand eram eu copila, pentru ca era spornica si buna ♥♥♥ ...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Cand am cumparat formele pentru nuci umplute am cumparat si forme pentru faguri (eu cu numele de galete le-am cunoscut cand eram mica). ...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Reteta de fata este rezultatul unei povesti ce a durat mai bine de un an. Mi-am dorit foarte mult sa detin si eu o matrita de fonta pentr...
-
Budinca asta a fost atat de buna!!! A disparut de pe farfurie in cateva minute de la taiere, iar asta m-a mirat foarte mult, mai ales ca ...